Po francúzskych zemiakoch ešte pri “francúzskej” kuchyni ostanem. Francúzske špagety sú málo známe jedlo, ale v našej rodine veľmi obľúbené. V ranej mladosti boli dokonca moje najobľúbenejšie jedlo.

Čo potrebujeme: bravčové stehno alebo plece, cibuľa, cesnak, paradajkový pretlak, kečup, špagety, tvrdý syr, olej, soľ, mleté čierne korenie.

Začneme nakrájanou cibuľou. Zároveň si pripravíme cesnak.

Pridáme olej.

Umyté mäsko nakrájame na rezančeky.

Osolíme a okoreníme. A otvoríme konzervu paradajkového pretlaku. Prípadne pripravíme čerstvé paradajky.

Cibuľku pražíme do sklovita a pridáme zlisovaný cesnak.

Pridáme mäsko …

… a rýchlo opražíme.

Na opražené rezančeky nalejeme pretlak a aj trošku vody.

Pridáme trochu kečupu, aby vzniklo dostatok šťavy na dusenie. Dáme dusiť asi 15 minút v tlakovom hrnci. Bez tlakového hrnca určite dlhšie, ale netuším ako dlho, lebo nemám skúsenosti s varením bravčového bez tlakového hrnca.

Počas dusenia mäsa do vriacej osolenej vody …

… vhodíme špagety a asi 10 minút varíme. Ja zvyknem do vody ešte pridávať trošku oleja, aby sa po zliatí nelepili.

Podusené mäso dochutíme kečupom a soľou. Necháme prevrieť.

Do hrnca so špagetami prilejeme studenú vodu, aby sme zastavili var a až tak zlejeme. Preplachovanie tak nie je nutné a špagety ostanú teplé.

Na cestoviny a omáčku nasypeme nastrúhaný syr. Už len spapať🙂.