Samotný názov možno neznie lákavo, ale na chlebík natretá je naozaj ideálnou večerou. U nás zakaždým veľmi rýchlo zmizne.

Na jednu dávku potrebujeme: 1 balíček droždia (52 gramov), jednu menšiu na drobno pokrájanú cibuľu, kúsok masla (alebo rastlinného tuku), trochu mlieka, 1 vajce, soľ a mleté čierne korenie (nemusí byť).
Čas prípravy: 17 minút (od prvej fotky po poslednú) + krájanie cibule

Začneme cibuľou a maslom.

Cibuľku na masle popražíme do sklovita.

Pridáme droždie – ja robím dvojnásobnú dávku, takže dávam 2 balíčky droždia.

Miešame a droždie sa pekne postupne rozpustí – “stekutie”. V tejto chvíli odporúčam zapnúť odsávač pár a vyhnať z kuchyne potenciálnych stravníkov, ktorých by nevábna vôňa mohla odradiť. [Alebo prilákať!]

Hmotu v hrnci za stáleho miešania pražíme, kým trochu nezhustne. [V momente, keď kuchárka siaha po dvoch vajciach, odporúčam partnerom vzdialiť sa z kuchyne.]

V tejto chvíli pridáme trochu mlieka.

A potom vajce – resp. do dvojitej dávky samozrejme dve. Miešame, kým vajce nezhustne.

Osolíme a prípadne pridáme mleté čierne korenie. [Rozlievanie mlieka inak nie je súčasťou postupu. :-)]

Potom stačí nátierku už len natrieť na chlebík.

A dobrú chuť. [Ako vidno, chlebíky na tanieri nevydržali v pokoji ani do odfotenia.]

Naša nátierka už z hrnca zmizla. A čo vaša?🙂